Levende ruimte

Posted by on Jun 26, 2012 in Projecten

– Tekeningen, objecten, keramiek –

Van 12 februari t/m 11 maart 2012.
Keramisch Atelier/GalerieBrigittenstraat 12,  3512 KK Utrecht, 030 2 31 23 92,  keramischatelier@zonnet.nl Brigitte Reuter en Halina Zalewska nodigen u van harte uit voor de opening van deze tentoonstelling op zondag 12 februari 2012 van 15.00 tot 19.00 uur. Om 16.00 uur houdt neerlandica en theologe Felicia Dekkers een inleiding over het werk van Halina Zalewska.
Finissage – op 11 maart van 15 – 18 uur.
Openingstijden galerie di, wo, vr  14.30 -18.00 uur en op afspraak.

Halina Zalewska laat op de tentoonstelling LEVENDE RUIMTE kleurrijke tekeningen op groot  formaat zien, kleurpotlood op  papier. De tekeningen zijn ontstaan rond het thema ‘biotoop’; biotoop: (gr: bios–leven, topos–plaats) een natuurlijke leefruimte, een homogeen groei- en woongebied, een plaats waar een dier of plant geheel in zijn omgeving ingepast is; voor Halina het vertrekpunt om ‘levende ruimte’ te verbeelden. Het tekenproces  bepaalt hoe het beeld zich ontwikkelt, zoals biotopen zich ontwikkelen. Met dit recente werk staat Halina dichtbij haar kindertijd: onder een grote levende hemel, midden in een landschap van geurende velden, de bosrand  en een boerderij  aan een zandweg.

Eens in de vijf jaar werken  Brigitte Reuter en Halina Zalewska samen. Het resultaat van hun keramische samenwerking in 2012 maakt deel uit van deze tentoonstelling. Het thema dit keer is ‘de jaargetijden’. Brigitte maakte vaas-, schaal- en komvormen voor lente, zomer, herfst en winter waarop Halina ingaande op de vorm  schitterende taferelen schilderde met kleurpigmenten en engobe.