De stad droomt

Posted by on Jun 26, 2012 in Projecten

Stadhuis Utrecht, 2008

In de maand november is het stadhuis domein van de Pools-Nederlandse kunstenares Halina Zalewska. Naast een overzichtstentoonstelling is ook haar nieuwste werk te zien, waarin De Stad centraal staat.

Een presentatie op uitnodiging van het Stadhuis Utrecht, geopend door de Wethouder van Cultuur en de Cultureel Attaché van de Poolse Ambassade.
“…De kunstenaar woont nu ruim een kwart eeuw in Utrecht, meer dan de helft van haar leven. Inmiddels is de stad haar fysieke én artistieke thuis geworden, met speciale plekken waar dagelijkse beslommeringen en dromen elkaar afwisselen…”

Halina Zalewska is thuis in verschillende kunstdisciplines: tekenen, ruimtelijk werk, fotografie en sinds kort ook film. Zalewska blijft haar artistieke grenzen verleggen, met bijna altijd de mens als uitgangspunt: in relatie tot zichzelf, tot de natuur en de natuurwetten, tot zijn wortels. In haar meest recente tekeningen is ‘de stad’ het thema.

Zalewska woont nu ruim een kwarteeuw in Utrecht, meer dan de helft van haar leven. De stad is haar fysieke én artistieke thuis geworden, met speciale plekken die ze zowel associeert met dagelijkse beslommeringen als met dromen.

De tentoonstelling ‘De stad droomt’ is te zien van woensdag 5 november tot en met donderdag 27 november 2008.